GOLF PÅ TJEKKISK

 

Rejser man blot nogle få 100 km syd øst på i Europa, åbner der sig en helt ny golfverden. Vi har gennem de sidste 20 år flittigt besøgt Tjekkiet, og har spillet en hel del baner dernede. At skulle fortælle om en speciel oplevelse vil være meget svært, så derfor en fortælling set fra fugle perspektiv.

Tjekkiet har mange store og spændende baner. Startende med Marianske Lazne og Karlovy Vary i vest. Begge baner er over 100 år gamle, og byder på hver sin måde på nogle gode oplevelser. Omkring Prag finder vi  Albatross – Panorama – Karlstejn – Konopiste og Greensgate , som alle er et besøg værd. I øst finder vi Celadna – Ostravice – Kaskada – Austerlitz , som ligeledes er værd at overveje. Banerne kan spilles med 50 % rabat, hvis man benytter 1fee2golfers voucherne . Eller hvis man på deres hjemmesider, kigger efter specielle rabatordninger som f.eks.  Senior rabat – Sun up /sun down osv. Primært har vi benyttet os af 1fee2golferes, som har givet adgang til de store baner (også selv om Europatouren , var lige om hjørnet).Ud over rabatten på golfbanerne, er det også rimeligt billigt at bo i Tjekkiet. 70-80 Euro for en nat for 2 personer , incl morgenmad er ikke usædvanligt på disse kanter.

En par baner har dog sat sig i hukommelsen. Plzen eller Greengate som den hedder nu , beliggende syd vest for Prag. Banen er beliggende i et meget kuperet terræn, og byder på afvekslende huller. Den første gang vi spillede banen, skulle vi køre rundt på en asfaltsti i den lejede buggy. Dette gav mange gåture, da bolden ikke altid landede tæt på stien. Da det var lige før pigernes europatur kom forbi , var banen  tiptop, og intet overladt til tilfældighederne. Banens signaturhul er hul 11. Green er beliggende på en ø, ca. 90 meter  fra gult tee. Selv om man er rutineret, kan dette hul godt give lidt nervøsitet , og en fejl 40 er en mulighed. Heldigvis har vi  aldrig brugt mere end 4 slag på hullet, de 4 gange vi har spillet der. Der er mulighed for indkvartering på resortet, således at man kan spille banen et par gange under opholdet. Banen fortjener dette, og så kan man jo roligt tage et par kolde Urquell`r i restauranten, efter runden. Men man kan også vælge indkvartering i Urquellens hjemby Plzen, få kilometer væk.

Mod nord er det golf Ypsilon ved Liberec, som fortjener lidt omtale. Banen er meget kuperet, og man bør ikke så meget som overveje at leje en buggy. Gør det!  Banen ligger ugenert i et bjergområde nord for Liberec, og byder på spændende og afvekslende huller. Vi har oplevet at skulle starte på bag ni, hvis der er pres på for ni. Men dette ændrer ikke opfattelsen af banen. Som ved banen i Plzen bør man stoppe op og nyde udsigten fra de højeste steder på banen. Banen er velplejet og fremstår indbydende.Vi har spillet denne bane 4 gange sidste år, og føler os altid velkomne, når vi træder ind i klubhuset. Man kan vælge at bo i husbåde på resortet, eller tage de få kilometer ind til Liberec. Her er der mange pensioner/hoteller og byen er absolut et besøg værd. Samtidig er der rig mulighed for at opleve en Tjekkisk storby, uden for mange turister.

Benesov lidt øst for Prag i retning mod Brno , byder på 2 gode golfbaner tæt på Franz Ferdinand`s slot Konopiste. Her er man omgivet af historiens vingesus, da det netop var mordet på Franz Ferdianand i Sarajevo, som udløste 1.verdenskrig. Golf resortet er beliggende lidt syd for slottet, og allerede ved ankomsten oplever man stemningen, Der er 2 stk 18 hullers baner :  Radecký og d’Este som begge er par 72 baner. Lej en Buggy og oplev disse 2 baner, og nyd omgivelserne . Det er muligt at bo på resortet, eller eventuelt i Benesov, få kilometer væk. I området finder vi også Panorama Golf Resort som  ligger kun 35 minutters kørsel fra Prag og tilbyder 27 huller, som vil tilfredsstille behovene hos alle kategorier af golfspillere. Skovarealer  – eng områder og klipper er kendetegnende for dette resort. Er man til det historiske islæt, bør man spille banen ved Austerlitz. Det var her at Napoleon tabte et af sine store slag, og mon ikke mangen en golfspiller også har haft problemer med slaget. Banen ligger syd for Brno, og man kan bo på banen.

Vi er betaget af dette herlige land. Befolkningen – naturen og golfbanerne. Går ferien øst på, kan vi kun anbefale at prøve golf – spil golf på Tjekkisk  . Se evt. mere på www.lemminginfo.dk , som også gerne vejleder jer, inden turen går syd på.